Pastor/diakon Löfstadkyrkan Tranås

 

Välkommen till vår församling!

 

 

Tranås är en svensk småstad med knappt 20 000 invånare där det är lätt att trivas. Staden har ett levande centrum, ett aktivt föreningsliv och fantastiska omgivningar. Sjön Sommen ligger strax utanför stan och här har Löfstadkyrkan två sommarhem precis vid vattnet. I Tranås finns ett gott samarbete mellan stadens församlingar. Löfstadkyrkan ligger centralt i Tranås och har ca 370 medlemmar. Kyrkan bildades år 2008 då tre församlingar gick samman: Allianskyrkan, Baptistkyrkan och Missionskyrkan.

 

 

Löfstadkyrkan är en församling full av liv och värme. Varje vecka öppnar vi upp för en mängd olika mötesplatser för olika åldrar, med söndagens gudstjänst som ett nav. Församlingen inrymmer en spännvidd av människor med varierande bakgrund och livssituationer. I Löfstadkyrkans gemenskap lever vi tillsammans med olika nyanser och tolkningar av vår kristna tro och av Bibelns budskap. Det finns ett levande barn- och ungdomsarbete med en bred verksamhet. Bland församlingsmedlemmar finns ett engagemang och detta visar sig bland annat genom det diakonala arbete som församlingen bedriver för stadens hjälpsökande. Varje tisdag finns det lunch och matkassar för hjälpsökande i kyrkan. För mer information kring vår församling och vår verksamhet se www.lofstadkyrkan.nu

 

 

DIN ROLL

 

Vi söker dig som vill komplettera det team av anställda som vi idag har, vilket består av en föreståndare och en ungdomsledare. I din roll som pastor/diakon i vår församling tror vi att du har en förmåga att kunna se helheten i församlingens arbete. Du kommer ha möjligheten att få möta flera olika målgrupper på varierande mötesplatser. Församlingens ungdomsledare har en operativ roll i församlingens barn- och ungdomsarbete med fokus på ungdomar. Vi tror att du kommer kunna komplettera denna roll genom att arbeta med att se barn- och ungdomsarbetet ur ett helhetsperspektiv och arbeta med dess bro till övriga församlingen. Vår önskan är att barn- och ungdomsarbetet ska vara något som engagerar hela församlingen och att det ska vara en central del i församlingens utveckling vidare. I din roll kommer du att stötta ledare och ledargrupper i deras roller samt bidra med undervisning vid behov i de olika grupperna.

 

I din roll som pastor/diakon i församlingen kommer du få möjlighet att predika i församlingens gudstjänster regelbundet och utföra andra arbetsuppgifter kopplade till gudstjänsterna. Vidare kommer du att tillsammans med församlingens övriga anställda att arbeta med undervisning i olika sammanhang, det kan exempelvis vara bibelstudium för församlingsmedlemmar. Om du har intresse av att vara en del av det diakonala arbetet med hjälpsökande kommer den möjligheten finnas. I denna verksamhet finns det ett behov av att stödja genom samtal.

 

Som anställd i Löfstadkyrkan kommer du hitta ett gott stöd hos församlingens övriga anställda, församlingens styrelse samt gruppen med vice församlingsföreståndare.

 

 

VEM DU ÄR

 

Vi söker dig som är utbildad pastor alternativt dig som är utbildad diakon med erfarenhet av att predika och undervisa i en församling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i en församling tidigare och med yngre i församlingen. Om du har erfarenhet av diakonalt arbete tidigare är det meriterande för tjänsten. Du har en personlig lämplighet för rollen med en god förmåga att bemöta människor i olika åldrar och livssituationer.

 

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

 

 

ANSTÄLLNING

 

Vi söker en person på heltid alternativt två personer på 50%

 

Tillsvidare

 

Tillträde enligt överenskommelse

 

 

ANSÖKAN

 

Välkommen att skicka in din ansökan till styrelsen@lofstadkyrkan.se senast 19 jan 2022. Vänligen skicka med en beskrivning av tidigare erfarenheter och ett personligt brev.

 

 

Löpande intervjuer kan komma att ske.

 

 

KONTAKT

 

Karin Åkesson, föreståndare 070-4312576

 

Urban Kronström, ordförande 070-2669500